ZF 24

Proprietarii Trident Shopping Center Sibiu: am cerut insolventa pentru ca nu am obtinut niciun credit pentru capitalizare

20.08.2009, 17:48 150

Actionarii ultimului retailer mare intrat in insolventa, reteaua de supermarketuri Trident, spun ca au decis demararea procedurii de insolventa din cauza dificultatilor aduse de criza si a imposibilitatii accesarii unui nou credit bancar.

Trident, companie cu sediul central la Sibiu, a avut afaceri de 16 mil. euro in primul semestru, si este controlata de omul de afaceri Constantin Mateescu.

"Pe langa criza economica de care ne-am obisnuit sa vorbim, imposibilitatea accesarii unui credit in scopul capitalizarii businessului nostru ne-a determinat sa solicitam Tribunalului Sibiu intrarea in procedura de reorganizare conform Legii nr.85/2006 (legea insolventei – n. red.)", se arata intr-un comunicat transmis de conducerea companiei Trident.

Reteaua are operationale in acest moment doua supermarketuri la Sibiu si Medias si doua hipermarketuri la Deva si Sfantu Gheorghe, dupa ce a inchis doua unitati in acest an.

Primul centru comercial al retailerului, Trident Shopping Center, inaugurat in luna aprilie la Sibiu, a fost inchis dupa patru luni de operare.

Reprezentantii Trident au precizat ca centrul va fi redeschis dupa ce piata imobiliara se va redresa.

"Aportul financiar al firmei si al actionarilor la aceasta investitie a fost mai mare decat cel previzionat initial. Ca atare, capitalul de lucru al firmei micsorat semnificativ impreuna cu vanzarile sub nivelul anticipat au concurat la decizia de suspendare a activitatii hipermarketului Trident, principala ancora a centrului comercial", au declarat reprezentantii Trident.

Odata cu inchiderea hipermarketului toti chiriasii din galeria Trident Shopping Center au renuntat la spatiile din acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO