ZF 24

Proiect european de 25 mil. lei pentru construirea unei instalaţii de tratare a nămolului la Satu Mare

Proiect european de 25 mil. lei pentru construirea unei...

Autor: Laurentiu Cotu

24.06.2023, 10:00 46

Primăria Satu Mare a demarat un proiect european de 25 mil. lei (5 mil. euro) pentru construirea celei de-a treia instalaţie de tratare a nămolului din România, în vederea eficentizării operatorului regional Apaserv. Noua instalaţie va îmbunătăţi stabilizarea nămolului, conducând la reducerea mirosului, va îmbunătăţii condiţiile de sănătate şi confort pentru locuitorii municipiului, va reduce poluarea şi costurile de transport, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Satu Mare.

’’Stabilizarea nămolului va contribui la reducerea mirosului şi a conţinutului de microorganisme patogene. Totodată, se va reduce volumul nămolului şi a costurilor de transport, fiind respectate cerinţele legale şi strategice privind managementul nămolurilor din întregul judeţ’’, se arată în comunicatul de presă transmis de municipalitatea din Satu Mare.

Investiţia se desfăşoară în  cadrul ’’Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare/Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020’’, derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO