ZF 24

Programul "Rabla" va inlocui peste 1.200 de tractoare in acest an

06.05.2008, 14:26 19

Programul "Rabla" 2008 vizeaza si schimbarea a peste 1.200 de tractoare, conform declaratiilor Ministrului Mediului. Cele 1.200 de tractoare ce vor fi inlocuite reprezinta 1% din totalul utilajelor agricole ce ar trebui inlocuite.

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca, potrivit statisticilor, in Romania exista 175.000 de tractoare, 60 la suta dintre ele fiind "complet uzate moral".

Potrivit datelor Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, avand in vedere suprafata agricola a Romaniei, parcul de tractoare ar trebui sa numere 350.000 de unitati.

Ministrul Korodi Attila a precizat ca, prin programul de innoire a parcului national auto, vor fi inlocuite 1.235 de tractoare uzate, cei care isi caseaza vechiul utilaj urmand sa primeasca o scutire de 17.000 de lei din pretul de achizitie al celui nou, exact pe acelasi model dupa care functioneaza programul si in cazul autoturismelor.

Ministrul a prezentat oficial si calendarul de desfasurare al programului "Rabla" din 2008. In acest an, statul va subventiona schimbarea a 40.000 de masini vechi, platind fiecarui proprietar cate 3.000 de lei pentru fiecare masina casata, suma urmand sa se scada din pretul uneia noi cumparate prin program.

Programul "Rabla" va avea doua etape. Prima incepe la 1 iunie la masini si 1 iulie pentru tractoare, in jurul acestor date urmand ca autoritatile sa inchida listele cu producatorii de masini si tractoare validati sa participe in program si cotele stabilite pentru fiecare dintre acestia, astfel incat cei ce doresc sa-si schimbe masinile sau utilajele sa stie care este oferta.

Data pentru inceperea etapei a doua a fiecarui program a fost stabilita atat pentru masini cat si pentru tractoare la 1 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO