ZF 24

Profitul Petrom a crescut cu 156% in T1

07.05.2008, 09:11 8

Petrom, cea mai mare companie din Romania, a inregistrat in primul trimestru un profit net de 977 mil. lei (265 mil. euro), cu 156% mai mare decat in perioada similara a lui 2007, datorita cresterii pretului titeiului pe pietele internationale.

"Rezultatele bune inregistrate in primul trimestru se datoreaza pretului favorabil al titeiului pe plan mondial si progresului inregistrat de programele de restructurare si modernizare. Programele de relansare din explorare si productie au inceput sa dea rezultate pozitive, iar integrarea activitatii recent achizitionate de servicii petroliere a Petromservice in noua divizie E&P Services se desfasoara conform graficului si va determina cresterea eficientei activitatii de Explorare si Productie. Toate aceste rezultate pozitive intaresc increderea noastra ca procesul de modernizare al Petrom se afla in graficul stabilit si va constitui baza pentru dezvoltarea viitoare a companiei", a declarat, intr-un comunicat, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Profitul raportat de Petrom in T1 reprezinta mai mult de jumatate din castigul inregistrat anul trecut de companie, de 1,77 mld. lei (532 mil. euro).

Afacerile companiei au avansat in primele trei luni ale anului cu 35%, la 3,72 mld. lei (1,01 mld. euro).

Petrom a realizat investitii de peste 2 mld. lei (540 mil. euro) in primul trimestru, de aproape patru ori mai mari decat in anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO