ZF 24

Profitul net al BNP Paribas a urcat cu 20% in T2

01.08.2007, 21:20 10

BNP Paribas, cea mai mare banca franceza listata la bursa, a raportat, miercuri, o crestere de 20% a profitului net, in trimestrul al doilea, dar actiunile sale au fost cotate in scadere, pe fondul temerilor legate de problemele din sectorul american al creditelor ipotecare, transmite Reuters.
Profitul net al BNP Paribas, a doua mare banca din zona euro in functie de capitalizarea de piata, a crescut la 2,28 miliarde de euro, peste estimarile analistilor, de 2,06 miliarde de euro.
Profitul operational a avansat cu 14%, la 3,37 miliarde de euro, in timp ce veniturile au crescut cu 13%, la 8,21 miliarde de dolari.
BNP Paribas a obtinut profituri ridicate atat la divizia de investment banking, cat si in cazul diviziilor de administrare a activelor si de retail.
Totusi, titlurile BNP Paribas au coborat cu 3,5%, la 78,82 euro pe unitate, in cursul tranzactiilor bursiere, urmand tendinta generala a pietelor europene de capital, ca urmare a ingrijorarii investitorilor privind situatia din sectorul imobiliar american. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO