ZF 24

Profitul miliardarului american Warren Buffett de pe urma crizei: Berkshire Hathaway anunta cel mai bun profit din ultimii doi ani

Profitul miliardarului american Warren Buffett de pe urma crizei: Berkshire Hathaway anunta cel mai bun profit din ultimii doi ani
09.08.2009, 12:44 20

Fondul de investitii detinut de Warren Buffett, Berkshire Hathaway a anuntat pentru trimestrul doi un profit de 3,3 miliarde euro, in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului anterior si cel mai bun rezultat din ultimii doi ani, informeaza Reuters.

Cu toate acestea, veniturile din operatiuni au fost sub asteptarile analistilor, reflectand scaderea valorii contabile a activelor si impactul recesiunii asupra companiilor la care fondul detine participatii.

"Warren nu a reusit sa desfida legile gravitatiei", a declarat Thomas Russo, partener in cadrul Gardner Russo & Gardner din Lancaster, Pennsylvania, care are investite 3 miliarde de dolari si detine actiuni Berkshire.

Excluzand investitiile, profitul operational al fondului a cazut cu 22% la 1,78 miliarde dolari, de la 2,27 miliarde dolari.

Berkshire detine aproape 80 de companii care ofera produse precum asigurari, electricitate sau gaze naturale, inghetata, vopseluri si lenjerie intima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO