ZF 24

Profitul JP Morgan Chase scade cu 76% in T4, la 700 mil. dolari

15.01.2009, 15:31 9

JP Morgan Chase, a doua mare banca din SUA, dupa active, a anuntat astazi ca profitul din trimestrul patru al anului trecut a scazut cu 76%, pe fondul cresterii numarului de credite neonorate si pe masura ce recesiunea a fortat institutia financiara sa stearga 2,9 miliarde de dolari din active, scrie Bloomberg.

Castigul net din ultimele trei luni ale anului a fost de 702 milioane de dolari, fata de 2,97 de miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. Rezultatele includ un castig de 1,3 miliarde de dolari din inchiderea unui acord joint-venture.

Recesiunea economica, inceputa cu un an in urma, a dus rata somajului la maximul ultimilor 15 ani, iar executarile silite au crescut la un nivel record in trimestrul al treilea al anului trecut.Din ce in ce mai multi clienti intarzie cu plata creditelor, ceea ce forteaza bancile sa majoreze rezerele. JP Morgan si-a triplat provizioanele pentru credite neperformante in ultimul an, a anuntat astazi institutia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO