ZF 24

Profitul Inditex, compania-mama a Zara, a crescut cu 33% in S1, la 393 mil. euro

19.09.2007, 19:47 23

Profitul net al companiei spaniole Inditex, cel mai mare retailer european de imbracaminte si proprietar al lantului de magazine Zara, a crescut in primul semestru cu 33%, la 393 de milioane de euro, peste estimarile analistilor, de 377 milioane de euro, informeaza Mediafax.

Vanzarile au urcat in primele sase luni cu 19%, la 4,12 miliarde de euro, in timp ce in termeni comparabili cresterea s-a situat la 7%.

"Rezultatele arata ca retailerul nu a fost afectat de incetinirea consumului privat in Spania, asa cum s-a intamplat in cazul altor companii", se arata intr-o nota a analistilor Venture Finanzas.

Actiunile Inditex au urcat dupa anuntarea rezultatelor cu 3,1%, la 44,35 euro pe unitate, devansand cresterea de 1,9% a indicelui DJ Stoxx care include titluri ale retailerilor europeni.

Inditex intentioneaza sa deschida in acest an magazine cu o suprafata totala de 280.000 de metri patrati, dintre care doua treimi vor fi sub brandul Zara.

Inditex este prezent pe piata romaneasca prin intermediul magazinelor Zara si Pull and Bear.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO