ZF 24

Profitul Iberdrola a scazut cu 34% in T1, pe fondul cererii de energie reduse

22.04.2009, 12:42 13

Grupul energetic spaniol Iberdrola a anuntat miercuri ca profitul net pe primul trimestru a scazut cu 34%, la 793 de milioane de euro, pe fondul diminuarii cererii de energie si a pierderilor cauzate de fluctuatia cursului valutar, scrie The Wall Street Journal.

Compania a mentionat ca va mentine programul de investitii de 4,2 miliarde de euro pentru anul acesta, bani care vor fi directionati spre oportunitatile generate de programele de stimulare a energiei regenerabile din SUA si Europa.

Compania spaniola detine 6,2% din capitalul social al firmei mixte EnergoNuclear, formata din Nuclearelectrica in asociere cu Enel (Italia), Electrabel (GDF Suez), CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola si ArcelorMittal Romania, care va construi reactoarele nucleare 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda. Unitatile, a caror constructie este estimata la patru miliarde de euro, urmeaza sa fie puse in functiune in 2015-2016, potrivit Mediafax.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO