ZF 24

Profitul Coca-Cola a crescut cu 20% in primul trimestru, la 1,6 miliarde dolari, dar sub asteptari

20.04.2010, 19:51 16

Grupul american Coca-Cola a raportat un profit net de 1,61miliarde de dolari pentru primul trimestru, in crestere cu 20% fatade primele trei luni ale anului anterior, dar sub asteptarileanalistilor, conform Reuters.

In ianuarie-martie 2009, producatorul american de bauturiracoritoare a inregistrat un profit net de 1,35 miliarde dedolari.

Castigul net pe actiune s-a situat la 69 de centi, sub estimareade 75 de centi a analistilor consultati de Reuters, din cauzadeclinului vanzarilor in America de Nord. Actiunile Coca-Cola auscazut cu 1% in perioada de pretranzactionare, care precededeschiderea bursei din SUA.

Excluzand costuri precum cele de restructurare sau impactuldeprecierii monedei Venezuelei, profitul Coca-Cola a fost de 80 decenti pe actiune.

Veniturile au avansat cu 5%, la 7,53 miliarde de dolari inprimul trimestru. Analistii se asteptau la venituri de 7,72miliarde de dolari.

Vanzarile au crescut cu 3% ca volum, dupa un avans de 5% inultimele trei luni ale anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO