ZF 24

Profitul Chevron depaseste estimarile

30.10.2009, 16:22 19

Al doilea mare producator de energie din SUA, Chevron, araportat pentru trimestrul trei un profit in scadere, acesta fiindinsa deasupra asteptarilor analistilor, ca urmare a cresteriiproductiei la un nou nivel record, de la preluarea companiei UnocalCorp, din 2005, informeaza Bloomberg.

Profitul net a coborat cu 51% la 3,83 miliarde dolari, sau 1,92dolari/actiune, de la 7,89 miliarde dolari, sau 3,85dolari/actiune, acesta fiind cu 24 centi/actiune mai mare decat seasteptau analistii.

Chevron a reusit sa scada impactul produs de preturile mai miciale energiei prin cresterea productiei de petrol si gaze naturalecu 11%, cel mai puternic avans dupa ce compania a cheltuit 20miliarde dolari pentru achizitia Unocal.

Pretul petrolului a scazut cu aproape 50 dolari pe baril caurmare a recesiunii care a cauzat o cadere a cererii cu 1,34milioane barili/zi. De asemenea, pretul gazelor naturale a coboratla cel mai scazut nivel din ultimii sapte ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO