ZF 24

Producătorul român de cosmetice Ivatherm a făcut prima livrare în China şi tatonează alte pieţe din Asia

Producătorul român de cosmetice Ivatherm a făcut prima...

Autor: Cristina Roşca

23.10.2013, 00:07 315
Ivatherm, singurul jucător cu acţionariat local de pe piaţa de dermatocosmetice, a livrat în această lună prima comandă în China, iar Rucsandra Hurezeanu, 41 de ani, fondatoarea şi proprietara afacerii, spune că anul viitor această piaţă va contribui masiv la creşterea businessului. Mai mult, în prezent producătorul de produse cosmetice realizate cu apă de la Herculane, poartă discuţii şi cu distribuitori din alte state asiatice precum Singapore, Malaysia şi Thailanda.
 
„Exportăm deja în Ucraina, Egipt şi China în acest moment. Am livrat prima comandă în China acum câteva zile. Pentru moment, vânzările sunt mici însă estimăm că vor creşte semnificativ anul viitor, după finalizarea înregistrării produselor şi obţinerea avizului de punere pe piaţa din China. Este un proces lung, dificil şi costisitor, însă potenţialul businessului este foarte mare în cazul unui aviz favorabil.“ Produsele livrate în China către distribuitori locali şi agenţi se vând momentan doar online, însă după primirea avizului (anul viitor cel mai probabil) vor putea fi prezente în magazine şi farmacii.
 
Ivatherm a făcut primii paşi la export la finalul anului trecut şi în prezent vânzările peste graniţă repre­zintă doar 10% din cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO