ZF 24

Producătorul de echipamente electrice Electromagnetica anuntă suspiciuni de fraudă, în urma unor verificări interne ale managementului. Andrei Bobar, director general adjunct: Suntem în proces de numire a unui consultant extern pentru a întreprinde o investigatie independentă

Producătorul de echipamente electrice Electromagnetica...

Autor: Roxana Rosu

09.11.2023, 13:38 2588

Producătorul de energie electrică şi echipamente electrice Electromagnetica Bucureşti (simbol bursier ELMA) a anuntat joi la Bursă că, în urma unor verificări interne ale managementului, a identificat recent suspiciuni de fraudă.

În acest sens, compania derulează o investigatie internă şi este de asemenea în proces de numire a unui consultant extern pentru a întreprinde o investigatie independentă.

”Consiliul de Administratie si echipa de conducere au intreprins si vor continua sa intreprinda toate actiunile necesare pentru protejarea intereselor companiei, cu respectarea cadrului legislativ. De asemenea, asiguram actionarii Electromagnetica S.A. ca vom lua toate masurile necesare pentru consolidarea mecanismelor de guvernanta corporativa de la nivelul companiei”, se arată în mesajul semnat de directorul general adjunct, Andrei Bobar.

Din acţionariatul companiei fac parte Infinity Capital Investments (28,2% din capitalul social) şi Asociaţia Pas Electromagnetica Bucureşti (24,1%), conform BVB.

Compania a înregistrat un profit net de 8,4 milioane de lei în S1/2023, în scădere cu 53% faţă de rezultatul aceleiaşi perioade de anul trecut. Veniturile au coborât cu 3,5% la 116,5 milioane de lei, iar cheltuielile au atins 106,5 milioane, minus 4,2%.

În luna octombrie, ELMA a trecut printr-o schimbare la nivelul conducerii, odată cu plecarea lui Eugen Scheusan, preşedinte al CA şi director general din 1991. Din 18 octombrie, Eugen Scheusan a devenit membru al CA-ului Electromagnetica, alături de Iulian Cioacă, Cristina Gabriela Gagea şi Mihai Trifu. Eduard Ivanovici.

Noul director general şi preşedinte CA este  Daniela-Adi Cucu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO