ZF 24

Producatorii de componente: Nu mai avem timp de simulari

23.12.2008, 14:12 18

Producatorii de componente auto au declarat ca industria auto in momentul de fata nu mai are timp de simularile propuse de noul ministru al mediului, care a adus recent in discutie suspendarea taxei de poluare.

"Nu mai avem timp de simulari. Noi am dat deja 400 de preavize de concedieri. In ianuarie-februarie vom da inca 300-400 dupa care vom ingheta activitatea si intra in faliment daca productia de la Automobile Dacia nu va reveni la normal. Dupa sase luni de dezastru (de la intrarea in vigoare a noii taxe de poluare n.red.) in care s-a petrecut, asta inseamna sa tragem un glonte in capul industriei auto. Toate pietele de export au disparut. Toti componentistii si-au restrans activitatile pe pietele locale", a declarat Gheorghe Badea, directorul genera al Grupul Industrial Componente Auto Pitesti.

Acelasi lucru a fost sustinut si de catre compania producatoare de chedere pentru modelele Logan.

"De doua luni angajatii nu lucreaza. Fabricam chedere pentru modelele Logan atat comercializate in Romania cat si la export. Productia a scazut foarte mult de la modificarea taxei de mediu. Nu mai avem timp de simulari. Situatia este foarte grava si nu trebuie sa dam vina pe criza financiara. Nu e de vina criza ci legislatia autohtona care incurajeaza vanzarile de masini vechi. Este o dorinta a politicienilor de a distruge un bun national", a spus Luminita Sambotin, director in cadrul companiei Sealynx Automotive Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO