ZF 24

Primaria e depasita de situatie: La trei zile de la ninsoare, trotuarele din centrul Capitalei sunt inzapezite - galerie FOTO

Primaria nu este in stare sa asigure curatarea trotuarelor
21.12.2009, 18:28 27

Trotuarele din centrul Capitalei de langa bulevardele CorneliuCoposu, Ion Bratianu sau Gheorghe Magheru sunt pline de zapada,dovada ca firmele de salubritate si proprietarii magzinelor sicladirilor din imprejurimi nu si-au indeplinit obligatia de acurata trotuarele. Ce face Primaria Capitalei in acest sens? Daavertismente si doar 18 amenzi.

Dupa esecul deszapezirii de saptamana trecuta, cand Capitala a fostparalizata din cauza intarzierii cu care au intervenit companiilede salubritate cu substante derapante, acelasi situatie s-a regasitsi in cazul trotuarelor, unde zapada are un strat de 10 cm.

Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei, a explicat ca cei care nusi-au indeplinit obligatiile de deszapezire vor fi amendati, fara ada alte detalii.
"Printr-o hotarare a Consiliului General trotuarele din fatamagazinelor si a cladirilor trebuie curatate de proprietari, iarfirmele de salubritate din sectoare sunt obligate sa cureterefugiile RATB si intersectiile. In cazul in care inca mai estezapada pe trotuarele din intersectii, inseamna ca firmele desalubritate fie n-au avut suficienti oameni, fie nu si-au facuttreaba", explica Raicu.

211 avertismente si amenzi de 7.900 de lei

Pana la ora 15:00 mai multi inspectori de la Directia Inspectiesi Control din cadrul Primariei Capitalei, iar amenzile au ovaloare de doar 7.900 de lei, cele mai multe fiind doaravertismente.

"Directia Inspectie si Control din cadrul Primariei Capitalei aefectuat astazi 630 de controale pe principalele artere dinBucuresti la agentii economici si la persoanele fizice si a dat 211avertismente si 18 sanctiuni contraventionale in cuantum de 7.900de lei, asa cum prevede HGCMB nr 147/2005, la normele desalubritate si igienizare", au declarat pentru ZF reprezentantiiPrimariei Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO