Primaria e depasita de situatie: La trei zile de la ninsoare, trotuarele din centrul Capitalei sunt inzapezite - galerie FOTO

Autor: Catalin Lupoaie 21.12.2009

Trotuarele din centrul Capitalei de langa bulevardele Corneliu Coposu, Ion Bratianu sau Gheorghe Magheru sunt pline de zapada, dovada ca firmele de salubritate si proprietarii magzinelor si cladirilor din imprejurimi nu si-au indeplinit obligatia de a curata trotuarele. Ce face Primaria Capitalei in acest sens? Da avertismente si doar 18 amenzi.

Dupa esecul deszapezirii de saptamana trecuta, cand Capitala a fost paralizata din cauza intarzierii cu care au intervenit companiile de salubritate cu substante derapante, acelasi situatie s-a regasit si in cazul trotuarelor, unde zapada are un strat de 10 cm.

Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei, a explicat ca cei care nu si-au indeplinit obligatiile de deszapezire vor fi amendati, fara a da alte detalii.
"Printr-o hotarare a Consiliului General trotuarele din fata magazinelor si a cladirilor trebuie curatate de proprietari, iar firmele de salubritate din sectoare sunt obligate sa curete refugiile RATB si intersectiile. In cazul in care inca mai este zapada pe trotuarele din intersectii, inseamna ca firmele de salubritate fie n-au avut suficienti oameni, fie nu si-au facut treaba", explica Raicu.

211 avertismente si amenzi de 7.900 de lei

Pana la ora 15:00 mai multi inspectori de la Directia Inspectie si Control din cadrul Primariei Capitalei, iar amenzile au o valoare de doar 7.900 de lei, cele mai multe fiind doar avertismente.

"Directia Inspectie si Control din cadrul Primariei Capitalei a efectuat astazi 630 de controale pe principalele artere din Bucuresti la agentii economici si la persoanele fizice si a dat 211 avertismente si 18 sanctiuni contraventionale in cuantum de 7.900 de lei, asa cum prevede HGCMB nr 147/2005, la normele de salubritate si igienizare", au declarat pentru ZF reprezentantii Primariei Capitalei.