ZF 24

Primăria Cluj-Napoca investeşte 4,8 mil. lei în lucrările de conservare ale sălii sporturilor

Autor: Laurentiu Cotu

19.12.2012, 15:22 192

Primăria Cluj-Napoca a demarat în acestă săptămână proiectul de conservare a sălii sporturilor, unde lucrările de construcţie au fost suspendate încă din luna martie, de o hotărâre a Tribunalului Cluj. Lucrările de conservare ale sălii sporturilor, în valoare de 4,8 mil. lei (circa 1 mil. euro), presupun realizarea unui acoperiş de către compania CON-A din Sibiu, controlată de Mircea Bulboacă (cea care a finalizat peste jumătate din lucrările de execuţie ale sălii sporturilor de la Cluj).

Potrivit municipalităţii din Cluj-Napoca, lucrările de execuţie ale sălii sporturilor, investiţie de peste 50 mil. lei (circa 11 mil. euro) au fost întrerupte de o sentinţa judectorească şi nu au mai putut fi continuate. Tribunalul Cluj a fost cel care a dat soluţia de conservare a clădirii, iar proiectul trebuie executat de compania care a realizat până la acel moment construcţia sălii sporturilor, respective CON-A. Lucrările de conservare fac parte din structura finală a sălii polivalente, iar acoperişul va avea un caracter definitiv. Însă, pentru finalizarea proiectului sălii polivalente de la Cluj se va face o nouă licitaţie.

Licitaţia pentru realizarea sălii sporturilor din Cluj a fost câştigată de o asociere de firme condusă de CON-A, fiind însă contestată de compania ACI Cluj. Astfel, lucrările de construcţie ale sălii sporturilor din Cluj-Napoca, realizate în proporţie de 60% au fost suspendate din cauza unei hotărâri a Tribunalului din Cluj, la contestaţia formulată de asocierea condusă de compania ACI Cluj. Astfel, ca urmare a acestei decizii, primăria Cluj-Napoca a decis anularea procedurii de licitaţie privind construirea sălii polivalente.

Proiectul iniţial consta în realizarea la Cluj a unei săli de sport cu o capacitate de peste 7.000 de locuri şi o parcare subterană cu peste 440 de locuri, iar la parterul clădirii erau prevăzute săli de şedinţe şi spaţii comerciale de închiriat.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO