ZF 24

Preturile productiei industriale au urcat in mai cu 0,4%

02.07.2009, 10:02 12

In luna mai, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere cu 0,4% comparativ cu luna precedenta si o crestere cu 1,4% fata de aceeasi luna a anului anterior, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).

Comparativ cu luna precedenta, pe sectoare de activitate, preturile au crescut cu 0,7% pentru distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare; cu 0,5% in industria prelucratoare; cu 0,3% in industria extractiva si cu 0,2% la producerea si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat.

Pe marile grupe industriale s-au constatat cresteri de preturi pentru produsele din industria energetica (+2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,7%), industria bunurilor de uz curent (+0,8%). Scaderi de preturi au fost constatate la produsele din industria bunurilor de capital (-0,5%) si produsele din industria bunurilor intermediare (-1%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO