ZF 24

Preturile productiei industriale au avansat cu 0,6% in noiembrie

05.01.2010, 10:05 12

In luna noiembrie, preturile productiei industriale pe total,piata interna si piata externa, au inregistrat o crestere de 0,6%comparativ cu luna precedenta si de 2,6% fata de lunacorespunzatoare din 2008, conform datelor Institutului National deStatistica (INS).

Fata de octombrie, pe secţiuni (sectoare de activitate),cresteri de preturi s-au inregistrat la produsele din industriaextractiva cu 1,4% si industria prelucratoare cu 0,6%. Preturileproduselor la productia si furnizarea de energie electrica sitermica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 0,1%, iarcele la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor,activitati de decontaminare s-au situat la acelasi nivelinregistrat in luna anterioara.

Pe marile grupe industriale, cresteri de preturi au avutprodusele din industria energetica (+1,2%), industria bunurilor deuz curent (+0,5%), industria bunurilor de capital (+0,4%),industria bunurilor intermediare (+0,3%). Scaderi de preturi s-auinregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata(-1,0%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO