ZF 24

Preturile mari ii imping pe consumatorii francezi in supermarketurile germane

22.06.2008, 20:30 19

Consumatorii francezi afirma ca prefera sa calatoreasca in Germania pentru a-si face cumparaturile deoarece aici preturile sunt mult mai mici iar calitatea produselor este mai ridicata, scrie Bloomberg. Fenomenul a inceput sa fie unul generalizat in randul francezilor de la granita, acestia fiind atrasi de serviciile si produsele oferite de supermarketurile germane.

"Este a doua oara cand venim aici" afirma o locuitoare a Strasbourgului care isi face cumparaturile in Kehl, un mic orasel german de la granita cu Franta. Aceasta este de parere ca supermarketurile germane practica preturi mult mai mici. "Spre exemplu, berea fara alcool este de doua ori mai ieftina aici decat in Franta, iar sucurile de fructe costa in medie 90 de eurocenti, in timp ce in supermarketurile franceze ajung la peste de 1 euro. Cu siguranta vom reveni aici", a adaugat ea.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine caror factori se datoreaza preturile atat de scazute inregistrate pe piata de retail din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO