ZF 24

Preţul petrolului continuă să crească, odată ce războiul dintre Israel şi Hamas, aflat încă sub control, începe să îndrepte atenţia oficialilor către cererea globală

Preţul petrolului continuă să crească, odată ce...

Autor: Andrei Şerbănescu

01.11.2023, 13:49 132

Preţul petrolului a avansat după ce a suferit o serie de scăderi în primele două zile ale săptămânii, în condiţiile în care războiul dintre Israel şi Hamas, aflat încă sub control, a făcut ca atenţia să se îndrepte către cererea globală, scrie Bloomberg.

Contractele futures pentru ţiţeiul american au ajuns aproape de 82 de dolari pe baril. Forţele israeliene au continuat să avanseze treptat în Fâşia Gaza, armata raportând primele victime de la începutul asaltului terestru.

Consumul de ţiţei din SUA a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani în august, o creştere puternică faţă de cifrele săptămânale de la acea vreme. Producţia din China, cel mai mare importator de petrol din lume, a scăzut din nou în octombrie, în timp ce BP Plc a declarat că pieţele globale de benzină şi motorină sunt supraalimentate.

„Preţul petrolului s-a stabilizat după prăbuşirea suplimentară de marţi, care a şters complet prima de război, în timp ce accentul s-a îndreptat către îngrijorările legate de creştere şi slăbiciunea sezonieră a cererii", a declarat Ole Hansen, şeful departamentului de strategie pentru mărfuri de la Saxo Bank A/S.

Institutul American Petroleum Institute, finanţat de industrie, a declarat că stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 1,35 milioane de barili săptămâna trecută, potrivit unei persoane familiare cu datele în cauză. De asemenea, centrul de depozitare de la Cushing, Oklahoma, a înregistrat o creştere modestă a stocurilor. AlphaBBL a raportat, de asemenea, o extindere a stocurilor la Cushing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO