ZF 24

Preşedintele PNL Ludovic Orban: Vom demara ample dezbateri pentru a mobiliza întreaga societatea împotriva propunerilor PSD

Preşedintele PNL Ludovic Orban: Vom demara ample...

Autor: Cătălina Mănoiu

03.07.2017, 15:17 749

„Am hotărât să demarăm ample dezbateri cu mediul de afaceri, cu toate persoanele care sunt afectate negativ de propunerile de modificare a legislaţiei (propuse de PSD-nr.), astfel încât să mobilizăm întreaga societate împotriva acestor măsuri care riscă să arunce România în criză economică. Vom organiza atât la Bucureşti, cât şi în toată ţara întâlniri, dezbateri cu tot ce înseamnă mediul de afaceri, oameni aparţinând profesiilor liberale, cu manageri companiilor private, cu persoane care sunt afectate negativ şi, mai ales, cu orice persoană care este conştientă de riscurile enorme pe care le va presupune adoptarea unor astfel de măsuri”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că la dezbateri vor fi invitaţi şi reprezentanţii partidelor parlamentare.

„Nu cred că un program anti-liberal, un program socialist, care este, de fapt, un program împotriva mediului de afaceri, împotriva oamenilor care investesc, care creează plus valoare poate fi susţinut de parlamentari ai altor partide în cadrul coaliţiei majoritare”, a spus Orban.

PNL va face şi o campanie de informare cu privire la efectele „extrem de grave” pe care măsurile propuse de PSD le-ar putea avea asupra economiei.

„Aceste măsuri fiscale care vor duce la închiderea a zeci de mii de companii, care vor alunga din România mii, poate zeci de mii de comapnii. Gândiţi-vă la declaraţii care au fost date de firme extrem de importante care au anunţat decizia de relocare în cazul în care vor fi adoptate aceste măsuri fiscale. De asemenea, vom pierde extrem de multe investiţii pentru că la ora actuală România prezintă un interes foarte mare pentru foarte multe companii care vor să investească şi sunt convins că foarte multe dintre acestea vor decide să nu mai investească în România”, a spus Orban.

Liderul PNL a aprecitat că măsurile propuse de PSD sunt nişte „aberaţii economice”.

„Până la urmă, cei care lucrează în sectorul public de unde să li se plătească salarii dacă fug companiile din România şi dacă se reduce volumul de servicii şi produse realizate în România. Chiar şi pensionarii, de unde să li se plăteacsă pensii dacă se reduce numărul de angajaţi, dacă pleacă companiile din România, dacă îşi închid porţile zeci de mii de companii? Efectele vor fi catastrofale pentru toate categoriile de populaţie şi, din cauza asta, transmitem un mesaj extrem de serios către toţi românii să se opună acestor aberaţii fiscale care pot să pună pe butuci economia românească”, a spus Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO