ZF 24

Premierul Marcel Ciolacu sugerează conducerii OMV să discute cu premierul Austriei despre aderarea României la Schengen înainte de a discuta despre Legea Offshore.”Sper că atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, situaţie de nedorit pentru ambele părţi”

Premierul Marcel Ciolacu sugerează conducerii OMV să...

Autor: Roxana Rosu

19.09.2023, 10:26 688

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în urma întâlnirii cu Alfred Stern, CEO OMV, că proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră este un proiect strategic pentru România, dar a atras atenţia că atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua să se opună aderării României la Schengen ar putea afecta imaginea OMV Petrom.

Statul român detine 20,6% din OMV Petrom, prin intermediul Ministerului Energiei.

Alfred Stern este Preşedinte al Directoratului şi Director General Executiv al OMV din septembrie 2021, data la care a fost numit şi membru şi Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom.

“Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep şi să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore, aşa cum România va continua să-şi susţină argumentele privind aderarea la spaţiul Schengen inclusiv în instanţele europene, dacă Austria nu îşi schimbă poziţia”, a precizat premierul Ciolacu.

El a adăugat că statul român susţine cu toată determinarea acest proiect strategic în care OMV Petrom este asociată cu compania de stat Romgaz, proiect care va aduce României independenţa energetică.

 “Este cel mai important proiect energetic, o investiţie de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situaţia de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatând rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze – cât tot consumul României pe aproape 10 ani”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului şi-a manifestat speranţa că atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua să se opună complet nejustificat aderării României la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, susţinând că o asemenea situaţie ar fi de nedorit pentru ambele părţi.

La discuţiile de joi au mai participat preşedintele PNL, Nicolae-Ionel Ciucă, vicepremierul Marian Neacşu şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Petrescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO