ZF 24

Premierul Marcel Ciolacu promite că anul acesta vor fi daţi în folosinţă 100 de km de autostradă şi drum expres, iar anul viitor încă 250 km

Premierul Marcel Ciolacu promite că anul acesta vor fi...

Autor: Cosmin Pirv

22.11.2023, 11:21 417

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că în acest an vor fi daţi în folosinţă 100 de kilometri de autostradă şi drum expres, iar anul viitor încă 250 de kilometri.

„Acum un an am fost tot la Buzău şi am semnat primul lot din cele 13, care constituie Autostrada A7, mult primisa Autostradă a Moldovei. Echipa coordonată de ministrul Sorin Grindeanu a reuşit nu numai să deblocheze toate licitaţiile şi să le încheie astăzi (miercuri - n.r.), în ceea ce priveşte ultimul lot, dar a reuşit ca toate să fie în derulare şi în execuţie în acest moment. Din informaţiile mele, doar la lotul 2 este o anumită întârziere, unde unul dintre participanţi a şi anunţat că va încerca să recupereze decalajul, în rest pe toate loturile constructorii implicaţi sunt în termenele asumate şi chiar le-au depăşit”, a spus Marcel Ciolacu.

Până la finele acestui an urmează  să fie semnate contractele pentru încă 60 de kilometri de autostradă şi vor fi daţi în folosinţă 100 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres.

„Mă bucur că am reuşit să deblocăm infrastructura mare, toată autostrada Moldovei este prinsă în PNRR şi, din cifrele pe care le am eu, anul viitor o să finalizăm aproape 250 de kilometri de autostradă şi drum expres. Este după recordul de a avea prima mie de kilometri în anul acesta, să finalizăm 100 de kilometri, şi anul viitor 250 kilometri, începem să ne ridicăm la aşteptările românilor în ceea ce priveşte infrastructura”, a adăugat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO