ZF 24

Premierul Marcel Ciolacu: Este prima reformă reală a sistemului bugetar. E timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare, iar cei care merg la serviciu să se joace Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci. Sunt peste 50 de sporuri

Premierul Marcel Ciolacu: Este prima reformă reală a...

Autor: Roxana Rosu

02.08.2023, 10:59 2705

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că pachetul fiscal propus de Guvern include peste 50 de măsuri şi este prima reformă reală a sistemului bugetar din România.

”Este prima dată când un Guvern îşi asumă o astfel de abordare. S-a pornit in 2019 cu o datorie publică de 37% şi un deficit bugetar de 2,7-2,9% si am avut, după 2 guvernări nefericite, la un deficit de 9,2%, fiind singurul stat din UE care are un acord priivnd deficitul excesiv. Mi-aş fi dorit ca aceste măsuri să fi fost luate din timp, când era clar că nu ne vom încadra în ţinta de deficit”.

Marcel Ciolacu a mai spus că, prin aceste măsuri, vom reuşi să evităm blocarea fondurilor europene, vom avea o negociere corectă cu Comisia Europeană, pe cheltuieli, dar şi pe venituri, şi vom avea un plan pentru perioada următoare.

”Toate măsurile propuse de Ministerul de Finanţe sunt corecte. E timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare, sporuri, iar cei care merg la serviciu să se joace Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci. Sunt peste 50 de sporuri. Este incredibil unde a ajuns acest fenomen.”.

Premierul a adăugat că săptămâna viitoare urmează să se discute şi despre rectificarea bugetară din luna septembrie.

”Nu putem avea venituri mai mari decât preşedintele României, dar să cerem şi tichete de vacanţă. Nu putem impozita la fel pe cei cu venituri mici, avem cea mai mare impozitare europeană pentru cei cu venituri mici. Este o diferenţă majoră între impozitarea muncii şi a capitalului. E nevoie de echitate socială”

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO