ZF 24

Preluarea importului Citroën a urcat afacerile Trust Motors cu 20%

Preluarea importului Citroën a urcat afacerile Trust...

Autor: Bogdan Alecu

15.01.2014, 00:05 363
Afacerile Trust Motors, impor­tatorul mărcilor Peugeot şi Citroën de pe piaţa locală, o companie controlată de omul de afa­ceri Gheorghe Do­lo­fan, s-au ma­jorat cu 10 mi­lioane de euro anul trecut, la peste 60 milioane de euro în con­d­i­ţiile în care compania a pre­luat din ianuarie 2013 şi impor­­tu­rile Citroën.
 
„Preluarea mărcii Citroën a avut rolul de a consolida financiar şi operaţional businessul Trust Motors, fiind în acelaşi timp principalul eveni­ment notabil al anului 2013. Pe fondul unei scăderi estimate a pieţei auto locale de 7%, alipirea mărcii Citroën a adus companiei o creştere de 20% a cifrei de afaceri“, a spus Narcis Ghiţă, directorul general al Trust Motors.
 
Compania este astfel primul importator auto care a anunţat afaceri în creştere. Vânzările Trust Motors au crescut cu mai bine de 40% în volum, la peste 3.700 de maşini, potrivit esti­mărilor ZF pe baza evoluţiei vânzărilor la 11 luni.
 
În acest context, Trust Motors a revenit în top cinci importatori din punctul de vedere al volumelor pe pozi­ţia a cincea, faţă de locul şapte ocu­pat în 2012, depăşind Mercedes-Benz Ro­mânia şi AutoItalia, importatorul mărcilor gru­pului Fiat pe piaţa locală, potrivit unor calcule ale ZF.
 
La sfârşitul anului 2012 francezii de la Citroën au retras reprezentanţa din România, prima şi singura astfel de decizie luată de un constructor auto. Separat, atât vânzările Peugeot cât şi cele Citroën au scăzut în 2013 potrivit datelor Asociaţiei Produ­cătorilor şi Impor­tatorilor de Auto­mobile (APIA).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO