ZF 24

PPF trebuie sa faca o oferta pentru detinerile minoritare la Ardaf

04.03.2007, 13:07 12

Fondul ceh de investitii PPF Investments trebuie sa lanseze, pana la sfarsitul lunii aprilie, o oferta de cumparare de cel putin 61,7 milioane de lei (18 mil. euro) pentru participatiile actionarilor minoritari ai companiei de asigurari Ardaf Cluj-Napoca, dupa ce a preluat, joi, pachetul majoritar de la firma Tender.
Regulamentele pietei de capital prevad ca, in cazul in care un actionar al unei companii listate dobandeste mai mult de 33% din titluri, este obligat sa lanseze o oferta de cumparare a participatiilor actionarilor minoritari, in termen de 60 de zile.
Potrivit legislatiei, pretul oferit trebuie sa fie cel putin egal cu cel mai mare pret platit de ofertant sau de persoanele cu care acesta actioneaza in mod concertat in perioada de 12 luni anterioara ofertei, respectiv 0,13 lei pe actiune, suma platita pentru pachetul cumparat joi.
La inchiderea de vineri a pietei Rasdaq, pretul actiunilor Ardaf era de 0,1990 lei, ceea ce reprezinta o valoare de aproximativ 95 milioane de lei pentru pachetul ramas in posesia actionarilor minoritari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO