ZF 24

PPF ar putea vinde cea mai mare companie de asigurari din Cehia

28.03.2007, 11:51 17

Cel putin patru investitori straini, inclusiv a doua mare companie europeana de asigurari, AXA, poarta negocieri pentru preluarea unei participatii minoritare la Ceska Pojistovna, cea mai mare firma ceha de asigurari, controlata de grupul PPF, relateaza ziarul Hospodarske Noviny, citat de Reuters.

Doi oficiali PPF cu pozitii importante in cadrul grupului au declarat pentru cotidianul ceh de afaceri ca PPF poarta discutii cu potentialii ofertanti interesati de Ceska Pojistovna, dar, chiar si in cazul realizarii unei tranzactii, intentioneaza sa isi pastreze controlul majoritar asupra firmei de asigurari.

"Am spus intotdeauna ca luam in cosiderare mai multe optiuni strategice pentru dezvoltarea viitoare a Ceska Pojistovna. In orice caz, este vorba despre un proces care se extinde pe termen lung, astfel ca nu vom comenta speculatiile", a declarat un portator de cuvant al PPF, solicitat sa comenteze informatiile.

Cu circa 13 milioane de polite de asigurari vandute, Ceska Pojistovna controleaza peste o treime din piata locala, fiind cel mai mare activ al PPF.

Grupul francez AXA ar putea fi cel mai important ofertant pentru Ceska Pojistovna, se precizeaza in articol. Intre investitorii interesati s-ar mai putea numara grupul olandez de servicii financiare ING, compania belgiana de servicii bancare si de asigurari KBC si compania germana de asigurari Allianz.

Pe de alta parte, cotidianul adauga, citand sursele PPF, ca grupul ceh nu a renuntat la optiunea de a lista la bursa firma de asigurari. Oficialii PPF au mai spus ca exista si alte intrumentele de finantare la care ar putea apela compania, inclusiv o emisiune de obligatiuni. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO