ZF 24

Povestea românului care la 37 de ani este responsabil de 23 de centre comerciale

Tatian Diaconu conduce din 2012 Immochan România, divizia imobiliară a retailerului francez Auchan

Tatian Diaconu conduce din 2012 Immochan România, divizia imobiliară a retailerului francez Auchan

Autor: Ioana Mihai-Andrei

18.10.2015, 18:45 5138

Tatian Diaconu (37 de ani) conduce din 2012 Immochan România, divizia imobiliară a retailerului francez Auchan, fiind responsabil de activitatea a 23 de centre comerciale.

Cariera sa a avut un parcurs spectaculos, lucrând în Decathlon, Bricostore şi Immochan, iar în două momente cheie ale carierei sale i s-a spus „E perfect. Dă-i bătaie!“, astfel că acum foloseşte această expresie adeseori când oamenii din echipă îi prezintă idei şi proiecte, scrie revista Business Magazin.

Diaconu a renunţat la cei 12 ani pe care i-a investit pentru o carieră în armată şi şi-a reluat studiile în Franţa la 26 de ani, deşi absolvise Academia Militară în România. La interviul de angajare ca vânzător part-time într-un magazin Decathlon dintr-un oraş francez, el a anunţat că în cinci ani va ajunge director general al filialei din România. Deşi declaraţia sa părea nebunească, parcursul carierei sale a urmat întocmai proiecţia de la acel moment.

După ce cariera „l-a purtat“ prin Decathlon şi Bricostore, Diaconu a devenit şeful Immochan România în 2012, iar în „foaia de parcurs“ primită de la strategii de la Paris, „scrie că în trei ani voi avea o echipă de opt oameni şi un portofoliu de trei centre comerciale“, spune uşor amuzat Tatian Diaconu, un manager jovial şi energic, de altminteri pasionat de sport în viaţa privată. Acest plan a fost depăşit de mult; la trei ani şi jumătate de la începerea activităţii sale în România, Immochan are 45 de oameni şi administrează 23 de centre comerciale. „Nimeni n-a ştiut că Immochan România se va dezvolta atât de repede“, spune directorul Immochan România, făcând referire la achiziţia hipermarketurilor Real de către Auchan.

WikiZF: Profilul companiei Auchan

Ca urmare a acestei tranzacţii, în portofoliul Immochan au intrat şi galeriile comerciale cumpărate de grupul Auchan, prezent în România şi prin reţeaua de hipermarketuri cu acelaşi nume. Despre această achiziţie, Diaconu afirmă că Ña fost o oportunitate de piaţă pe care la momentul venirii mele nici şeful meu nu a anticipat-o.ì Tot el spune că dacă ar fi fost pus să descrie evoluţia companiei pe plan local, deşi este ambiţios şi are o imaginaţie bogată, nu şi-ar fi închipuit un ritm de dezvoltare aşa rapid. În toamna acestui an a fost finalizată achiziţia de către Auchan a 20 de hipermarketuri Real în România, inclusiv a spaţiilor în care funcţionează o parte din magazine şi galeriile comerciale ataşate. Valoarea de 257 de milioane de euro, plasează preluarea pe primul loc în topul tranzacţiilor de anul trecut şi cea mai importantă din piaţa românească de retail de până acum. În prezent, Auchan România are în proprietate 70% din reţeaua sa de magazine, iar de administrarea acestora se ocupă Immochan, companie care a dezvoltat pe parcursul ultimilor trei ani două proiecte de anvergură: spaţiul comercial Auchan din Drumul Taberei (Bucureşti), inaugurat la finalul anului trecut, şi Coresi Shopping Resort (Braşov), deschis în martie 2015. Valoarea investiţiilor cumulate în cele două proiecte este de 120 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO