ZF 24

Povestea celui mai periculos traficant de arme din istorie

Povestea celui mai periculos traficant de arme din istorie
30.04.2013, 17:48 1795

Viktor Bout este probabil cel mai mare traficant de arme privat şi sursa de inspiraţie pentru filmul Lord of War din 2005, cu Nicholas Cage în rolul principal. În martie 2008 a fost arestat într-un hotel din Bangkok.

Agenţii DEA, lucrând sub acoperire într-o operaţiune de flagrant împreună cu poliţia thailandeză, l-au arestat pe Viktor Bout pe 6 martie 2008, într-un hotel din Bankok. După arest, autorităţile americane au depus o cerere de extrădare către judecătoria thailandeză. Bout este acuzat în Districtul de Sud al New York de conspiraţie în vânzarea de armament în valoare de milioane de dolari unor agenţi DEA sub acoperire ce se dădeau drept rebeli din Forţa Revoluţionară Armată din Columbia (FARC). Acuzatorii susţin că Bout a conspirat în uciderea americanilor din Columbia, uneltind în vânzarea de arme către FARC, un grup pe care SUA îl consideră organizaţie teroristă.

Citiţi aici povestea celui mai periculos traficant de arme din istorie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO