ZF 24

Povestea antreprenorului Ilie Vonica, medicul sibian cu o voinţă de fier şi care a fost pionierul sistemului privat de sănătate din România

Povestea antreprenorului Ilie Vonica, medicul sibian cu o...

Autor: Diana Stancovici

06.06.2014, 00:07 2722

Unda de şoc ce a lovit municipiul Sibiu marţi, începând cu ora prânzului, când s-a aflat că omul de afaceri Ilie Vonica s-a aruncat de pe acoperişul casei sale de pe strada Andrei Mureşanu nu s-a stins nici acum.

În aceste zile nu există loc Sibiu în care, întâlnindu-se mai mulţi oameni, să nu se ia în dis­cuţie cazul Vonica. Că sunt „pro” sau „con­tra”, că sunt revoltaţi de ceea ce se presu­pune că a făcut soţia omului de afaceri, sau, dim­po­trivă, sunt convinşi că aceasta este nevinovată, toţi sibienii au o singură atitudine când vine vorba despre gestul lui Ilie Vonica: nici măcar acum, nimănui nu-i vine să creadă şi nimeni nu are o explicaţie logică pentru decizia lui.

„Mă surprinde gestul său. Se vedea om pe picioarele lui. Am auzit în ce scandal e im­pli­cată soţia sa, dar cred că orice se poate rezolva. Moartea nu e o soluţie”, spune sibianul Dumitru Boieraş. 

Primii loviţi de această undă au fost cei din do­meniul medical şi angajaţii din Clinica Poli­sano în care Ilie Vonica a fost dus de echi­pajul SMURD. Surse medicale spun că în sala de ope­raţie au intrat medici de absolut toate spe­ciali­zările în speranţa că-i vor salva viaţa, însă pacientul a fost adus în stop cardio-respi­rator, iar încercarea de a-l opera a fost zadarnică.

Minute bune după cea fost declarat decesul, în jurul orei 14.00, toţi cei care au fost cu el în sala de operaţie au fost inca­pa­bili să-şi revină.

Vestea a ajuns apoi la cei aproape 2.000 de angajaţi ai Gru­pului Polisano, dar, în paralel, şi la oameni din tot felul de domenii, pentru ca, până marţi seara, tot oraşul să fi aflat că Ilie Vonica a murit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO