ZF 24

Polonezii de la Kredyt Inkaso au cumpărat în şase luni neperformante de 70 mil. euro

Polonezii de la Kredyt Inkaso au cumpărat în şase luni...

Autor: Razvan Voican

25.09.2013, 00:05 292
Grupul polonez Kredyt Inkaso, cu 12 ani de experienţă în achiziţia şi gestionarea de creanţe neperformante, a înfiinţat în luna ianuarie a aces­tui an o firmă locală - Kredyt Inkaso Investments, cu capital de un milion de euro şi în şase luni de operaţiuni a achiziţionat deja porto­folii de credite neperformante de circa 70 mil. euro.
 
Andrei Mocanu, country manager, spune că filiala locală funcţionează în con­for­mitate cu legislaţia din Ro­mânia, în scopul de a îndeplini toate cerinţele legale din dome­niul achiziţiilor şi manage­men­tului creditelor neperformante.
 
„Am dezvoltat un birou ope­ra­ţional cu toată infra­struc­tura necesară colectării crean­ţelor.“
 
În aprilie Piraeus Bank le-a vândut polonezilor un portofoliu de credite neperformante cu valoarea nominală de 57 mil. lei reprezentând împrumuturi de nevoi personale şi creanţe afe­rente operaţiunilor cu carduri de credit. Banca nu a făcut public discountul la care s-a încheiat tranzacţia, însă acesta poate ajunge la cel puţin 90% pentru acest tip de credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO