ZF 24

Pogea: Procesul descentralizarii administratiilor locale trebuie sa duca la scaderea cheltuielilor

16.08.2009, 13:46 15

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat duminica, la Busteni, ca au fost stabilite normativele pentru personalul unitatilor adminsitrativ-teritoriale care vor fi prezentate in sedinta de luni a Coalitiei, procesul descentralizarii urmand sa duca la diminuarea cheltuielilor de personal, informeaza Mediafax.

"Rezultatele discutiilor de la Busteni sunt cuantificate in niste documente elaborate pe parcursul a patru zile de discutii, care au avut ca obietiv central accelerarea procesului descentralizarii administratiei publice locale", a spus Gheorghe Pogea, intr-o conferinta de presa de la Busteni.

Potrivit ministrului de Finante, principiile si mecanismele de alocare a resuselor de la bugetul de stat catre bugetele primariilor vor avea la baza principiul "constrangerilor bugetare".

Ministrul Finantelor a mai spus ca reducerea cheltuielilor va avea ca efect si reducerea personalului in unitatile adminsitrative, astfel incat cheltuielile cu personalul trebuie sa scada de la 9% din PIB, in prezent, la 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO