ZF 24

Platforma de investiţiii XTB introduce o dobândă de 2% pe an pentru fondurile neinvestite din conturile în lei ale clienţiilor

Platforma de investiţiii XTB introduce o dobândă de 2%...

Autor: Roxana Rosu

05.12.2023, 11:19 1785

XTB, fintech listat pe bursa de la Varşovia şi care a dezvoltat o platformă de investitii online, a anuntat că începe să ofere dobânzi şi pentru fondurile neinvestite în lei, pe lângă fondurile în euro şi dolari.  

Dobânda este calculată zilnic şi plătită lunar direct în conturile clienţilor. Aceasta se aplică fondurilor neinvestite ale clienţilor existenţi şi noi, indiferent de suma totală din cont.

”Decizia implementării dobânzii pentru fondurile neinvestite în monedă locală este un nou pas în direcţia poziţionării strategice a XTB ca opţiune principală pentru toate tipurile de investitori, indiferent de strategiile pe care le dezvoltă. Întrucât peste 20% dintre clienţii noştri au conturi în lei, ne-am dorit ca aceştia să beneficieze de contextul ratelor de dobândă crescute”, a declarat Irina Cristescu, Director General la XTB România.

Pentru clienţii XTB existenţi, rata actuală a dobânzii este de 2% pe an pentru depozitele în lei şi euro, şi de 2,5% pe an pentru depozitele în dolari.

Clienţii noi beneficiază de dobânzi mai mari timp de 90 de zile de la data deschiderii contului: 3,5% pe an pentru depozitele în lei, 3,8% pentru depozitele în euro şi 5% pe an pentru depozitele în dolari. Ratele se pot modifica şi vor fi valabile până la o nouă notificare oficială.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO