ZF 24

Piperea: Este necesara o lege a insolventei pentru persoane fizice, pentru eliberarea lichiditatilor pentru banci

24.09.2009, 12:44 34

Persoanele fizice care s-au supraindatorat prin accesarea decredite, relaxate in anii trecuti, nu beneficiaza de protectie incazul in care ar intra in imposibilitate de plata.

Astfel, existenta unei legi pentru falimentul persoanelor fiziceeste mai mult decat necesara potrivit lui Gheorghe Piperea,managing partner la Piperea si Asociatii.

"Un credit neperformant presupune pentru banca constituirea unuiprovizion de 100% pentru respectiva suma imprumutata, astfel ca olege a falimentului pentru particulari ar elibera bancile deconstituirea unui provizion si, deci, folosirea banilor. Mai mult,executarile silite realizate de catre executorii bancari nu maisunt atat de usor de facut, avand in vedere ca garantiileimobiliare au fost supraevaluate in 2007 iar in momentul de fataacestea se vand foarte greu", a spus Piperea, in cadrulevenimentului organizat de ZIARUL FINANCIAR, "Cum se poate protejainsolventa de creditori".

Acesta a mentionat ca Romania si Bulgaria sunt singurele statedin Uniunea Europeana care nu au reglementat, printr-o legegenerala sau speciala, insolventa persoanelor fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO