ZF 24

Pierderile Bere Azuga s-au redus in trimestrul al treilea la 0,94 mil. euro

26.11.2008, 18:11 18

Bere Azuga (BEGY) a inregistrat pe trimestrul al treilea din acest an o pierdere de 0,94 mil. euro (3,3 mil. lei), mai mica cu 19% fata de cea consemnata in perioda similara a anului trecut, care s-a cifrat la 1,3 mil. euro (4,1 mil. lei).

Veniturile din exploatare ale firmei au scazut in perioda iulie-septembrie cu 11,4%, la 2,5 mil. euro (9 mil. lei). Dupa primele noua luni, Bere Azuga a cumulat pierderi de 1,1 mil. euro (4,2 mil. lei), usor mai ridicate fata de cele din aceeasi perioda a anului trecut, la venituri din exploatare in scadere cu circa 3%, de 6,8 mil. euro (24,8 mil. lei).

Rezultatele in scadere au fost justicate de conducerea societatii printr-un cumul de factori, respectiv majorarea substantiala a materiilor prime din recolta anului 2007, intarzierea in punerii in functiune a liniei de imbuteliere a apei care a cauzat si costuri suplimentare in aceasta perioada. Totodata vanzarile la bere au fost sub cele preconizate de conducerea societatii si au fost afectate in parte de intreruperile cauzate de punerea in functiune a noilor capacitati, au precizat reprezentantii Bere Azuga.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO