ZF 24

Pierderi de 1,1 mld. dolari la ArcelorMittal, duble fata de asteptari

29.04.2009, 10:49 14

Cel mai mare producator de otel din lume, ArcelorMittal, prezent si pe piata romaneasca, a raportat pe primul trimestru o pierdere de 1,1 miliarde de dolari, dubla fata de astetarile analistilor, dar a anuntat ca spera ca profitabilitatea sa creasca, pe masura ce pretul otelului va creste in trimestrul al doilea, scrie Wall Street Journal.

Vanzarile gigantului siderurgic prezent si pe piata romaneasca au scazut semnificativ in primul trimestru al acestui an la 15,1 miliarde dolari, de la 29,8 miliarde dolari in perioada similara din 2008. Livrarile de otel au totalizat 16 milioane tone metrice, fata de 29,2 milioane tone metrice in primele trei luni ale anului trecut.

Arcelor Mittal detine in Romania 4 combinate siderurgice, la Iasi, Roman, Galati si Hunedoara, si un operator portuar, la Galati. La sfarsitul lunii martie, la Arcelor Mittal se inscrisesera 2.700 de angjati pentru disponibilizare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO