ZF 24

Pfizer abandonează cursa pentru că nu e rentabil: Compania renunţă la încercarea de a trata bolile Alzheimer şi Parkinson, iar 300 de oameni vor rămâne fără loc de muncă

Pfizer abandonează cursa pentru că nu e rentabil:...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2018, 10:00 2541

Pfizer a anunţat că va opri cercetările cu privire la descoperirea a noi medicamente pentru tratarea bolii Alzheimer şi a bolii Parkinson, abandonând demersuri costisitoare ce s-au dovedit zadarnice, potrivit Wall Street Journal.

Decizia va avea ca rezultat concedierea a 300 de angajaţi din Cambridge, Andover, Massachusetts şi Groton, în următoarele luni, potrivit unei declaraţii din partea companiei.

Restructurarea nu va afecta cercetările din stadii înaintate ale medicamentelor pentru durere precum Lyrica şi tanezumab, sau cercetările pentru medicamente care să vindece afecţiuni neurologice grave în general, transmite Pfizer.

Compania plănuieşte să utilizeze economiile pentru a finanţa ale zone. „Acesta este un exerciţiu pentru a reloca cheltuielile din portofoliul nostru, pentru a ne concentra asupra zonelor în care expertiza noastră ştiinţifică este mai utilă”.

Pfizer a anunţat, de asemenea, că plănuieşte să stabilească un fond pentru a inveti în proiecte promiţătoare din afara companiei, în ceea ce priveşte domeniul neuroştiinţelor.

Ca şi alte companii farmaceutice, Pfizer a investit masiv în încercarea de a descoperi tratamente pentru boli precum Alzheimer şi Parkinson, dar toate eforturile companiei au fost zadarnice, iar descoperirile care au părut promiţătoare, nu au funcţionat în etapa de testare.

Alte companii, precum AstraZeneca, Biogen şi Eli Lilly & Co, încearcă să dezvolte în continuare un tratament pentru Alzheimer, dar analiştii consideră că aceste proiecte sunt foarte riscante. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO