ZF 24

Peste o tonă de condimente găsite la persoane din judeţul Ilfov, susceptibile de a fi contrafăcute

Autor: Mirabela Tiron

05.02.2012, 18:08 92

Peste o tonă de condimente, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite de poliţiştii de la investigarea fraudelor, în urma unor percheziţii şi controale, efectuate în judeţul Ilfov, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au efectuat în ziua de 3 februarie patru percheziţii, la domiciliile unor pesoane suspectate de preocupări în domeniul contrafacerii de condimente.
Totodată, în cursul zilei de ieri, au fost efectuate verificări la 33 de societăţi comerciale din cadrul unui complex comercial din oraşul Voluntari, prin intermediul cărora erau comercializate aceste produse alimentare.


La punctul de lucru al unei societăţi comerciale, din localitatea ilfoveană Căciulaţi, au fost descoperite mai multe utlilaje şi instalaţii artizanale cu ajutorul cărora erau produse aceste condimente.
Pe numele lui C.V., de 25 de ani, (nu a fost făcut public numele de către MAI), în calitate de administrator al societăţii comerciale a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrafacere.


Totodată, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi expertizării aproximativ o tonă de condimente, aflate în ambalaje, care poartă însemnele unor mărci consacrate şi protejate pe teritoriul României.
Desemenea, în urma acţiunii, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 84.000 lei, pentru nerespectarea disciplinei financiar contabile şi a fost indisponibilizată suma de 940 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO