ZF 24

Peste 1 milion de români au participat în ultimii 8 ani la programele de educatie financiară ale BCR. Sergiu Manea, CEO BCR: Este un pas mare în direcţia unei Românii mai informate şi responsabile

Peste 1 milion de români au participat în ultimii 8 ani...

Autor: Roxana Rosu

25.01.2024, 14:05 182

Banca Comercială Română (BCR) a depăşit pragul de 1 milion de români care au trecut prin cele două programe de educaţie financiară ale băncii, Şcoala de Bani şi Coaching Financiar, în cei 8 ani de când ele sunt organizate în comunităţi, instituţii, companii, dar şi unităţile băncii.

”Ne-am asumat misiunea de a normaliza, la nivelul societăţii româneşti, conversaţiile despre bani, planificare şi independenţă financiară. De 8 ani, ne străduim să aducem educaţia financiară în topul priorităţilor societale. De 8 ani, peste un milion de români s-au alăturat acestei călătorii alături de noi, prin Şcoala de Bani şi Coaching Financiar. Sunt clienţi, colegi de birou, prieteni de-ai noştri, vecini, oameni pe care îi întâlnim pe stradă, la magazin, şcoală, muzeu, şi care sunt astăzi mai echilibraţi, mai liniştiţi şi mai încrezători în relaţia cu banii. (...)Este un pas mare în direcţia unei Românii mai informate şi responsabile, unde fiecare român are puterea de a-şi modela cu încredere propriul viitor şi pe cel al familiei sale. Şi unde educaţia financiară este un standard, nu o excepţie. Pentru că doar educaţia este cheia pentru o Românie inteligentă financiar”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

Şcoala de Bani, proiect lansat în 2016, a implicat peste 1.500 de angajaţi ai băncii, care s-au transformat voluntar în profesori specializaţi, oferind cursuri gratuite de educaţie financiară în unităţile BCR, comunităţi, şcoli sau în mediul virtual, prin sesiuni online. În ultimii 8 ani, programul a susţinut peste 650.000 de români să aibă o relaţie mai bună cu banii şi să ia decizii financiare inteligente. Dintre aceştia, aproximativ 145.000 au fost angajati din companii private, instituţii publice, ONG-uri, universităţi şi şcoli, angajaţi BCR, precum şi utilizatori activi ai platformei ŞcoaladeBani.ro, iar 150.000 sunt adolescenţi şi studenţi.  Peste 355.000 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani au participat la program.

În plus, 400.000 de români au beneficiat de un plan financiar personalizat prin Financial Coach, serviciu oferit de BCR din ianuarie 2022,. 

Conform datelor din platforma agregate din platforma BCR, aproximativ 60% dintre cei care au apelat la acest serviciu şi-au propus să îşi constituie un fond de urgenţe, aproape 40% şi-au pus ca ţintă încheierea unei asigurări, iar este 23% şi-au propus să-şi diversifice economiile pe care le deţin.  Circa 5% îşi doresc să economisească pentru educaţia copiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO