ZF 24

Participatia SIF Oltenia la Artrom a fost diluata la 4,5% de la 12,2%

02.02.2009, 17:34 28

SIF Oltenia si-a redus detinerea la producatorul de tevi Artrom Slatina (ART) din cauza ca n-a subscris in cadrul majorarii de capital derulata de companie in conditiile in care actionarul majoritar TMK a adus 50 mil. euro la capitalul acesteia. SIF Oltenia mai detinea la finele anului lichiditati de doar 2 mil. euro, in conditiile in care pentru a-si pastra participatia societatea de investitii trebuia sa fi subscris actiuni Artrom in valoare de 7,56 mil. euro.

In urma incheierii procedurilor de subscriere in cadrul majorarii de capital de la Artrom, grupul rus TMK si-a majorat detinerea in societate la 92,66%, de la 80,55% cat detinea inainte de aceasta operatiune, in conditiile in care foarte multi actionari ai Artrom nu si-au exercitat dreptul de preferinta.

Noua valoare a capitalului social al Artrom este de 270,3 mil. lei (circa 64 mil. euro).

Capitalizarea Artrom este de 5,1 mil. euro, in conditiile in care societatea ramane totusi destul de indatorata, imprututurile pe termen scurt fiind estimate recent de conducerea Artrom la 344,9 mil. lei (89,6 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO