ZF 24

Parlamentul inventeaza inca o zi libera: "Ziua alegerilor" care s-ar putea desfasura martea sau vinerea

Parlamentul inventeaza inca o zi libera: "Ziua alegerilor" care s-ar putea desfasura martea sau vinerea
10.03.2010, 18:05 509

Incepand cu ciclul electoral viitor, alegerile ar putea sa nu semai desfasoare duminica, ci intr-o zi lucratoare, care va fi liberapentru cei care dovedesc angajatorului ca au mers la vot. Astfel depropuneri se afla pe agenda de dezbatere a deputatilor juristi. LaComisia juridica se afla o propunere a PD-L care doreste caalegerile (prezidentiale, locale si parlamentare) sa se desfasoaremartea. PNL are o propunere similara, numai ca ziua aleasa pentrualegeri este vinerea.

Ambele propuneri au acelasi rationament: romanii sunt inventivisi fenteaza alegerile organizate duminica, prelungindu-siweek-end-ul.

PD-L vrea ziua de marti pentru alegeri pentru ca sustine cavinerea romanii ar putea pleca mai repede in week-end ca sa evitevotul. La o adica, PD-L ar putea accepta si data de miercuri saujoi pentru alegeri, numai sa nu fie vinerea din ratiunea de maisus.

PD-L sustine ca persoanele care merg la vot vor fi scutite de laserviciu pe baza dovezii ca au votat.

Discutia de mai sus a avut loc astazi in Comisia juridica aCamerei, dar decizia a fost amanata pana la pronuntarea unui punctde vedere de catre Autoritatea Electorala Permenenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO