ZF 24

Ovidiu Cordoneanu, ISC: Orice carnatar isi face firma de constructii

20.10.2009, 17:21 309

Ovidiu Cordoneanu, directorul general al Inspectoratului de Statin Constructii (ISC), nu are parghiile necesare pentru a impunereguli mai stricte in constructii, care ar trebui impuse prinlegislatie, astfel incat nu "orice carnatar sa-si faca firma deconstructii", ci doar persoanele specializate in domeniu.

"Este unul dintre putinele domenii in care oricine isi poatedeschide o firma. Daca vrei sa deschizi o farmacie trebuie sa fiifarmacist, daca vrei sa fii avocat trebuie sa intri in Barou, numaiin constructii nu se face o selectie. Ca sa muncesti in domeniutrebuie sa fii de profesie, sa ai habar cum sa iti faci meseria", aspus directorul general al Inspectoratului de stat in Constructii,Ovidiu Cordoneanu, in cadrul evenimentului "Romania UnderConstruction", organizata de Business Standard.

In schimb, Adriana Iftime, directorul general al PatronatuluiSocietatilor din Constructii (PSC), afirma ca, la nivelulpatronatului, se incearca de peste zece ani realizarea uneireglementari pentru acest sector, insa proiectul de ordonantastagneaza la ministerul de resort. "Este un proiect de ordonantacare este impietrit la Ministerului Dezvoltarii. Patronatul poateemite acele atestate, dar nu sunt recunoscute de minister", sustineIftime.

Cordoneanu a mai spus ca o alta problema din industria deconstructii este ca dezvoltatorii nu tin cont de factoriisocio-demografici la construirea unui cartier rezidential. "Artrebui sa se verifice inainte de construirea unui cartierrezidential care este segmentul de public caruia ii este adresat,daca acel segment poate achizitiona apartamente in acel loc, dacase pot accesa credite. Nimeni nu ia in calcul aceste aspecte siapoi se plang ca nu pot sa vanda apartamentele", a explicatdirectorul general al ISC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO