ZF 24

Oraşele cu cei mai fericiţi locuitori. Unde ai peste 30 de zile de concediu plătit

Lima, Peru
06.12.2015, 00:00 2170

Câteva oraşe din lume oferă mai mult de 30 de zile de concediu plătit, adică în jur de 6 săptămâni, fără să fie luate în calcul sărbătorile legale, conform unui studiu recent realizat de către comapania de servicii financiare UBS. Aceste concedii plătite sunt extreme de generoase faţă de cât primesc cei din Bangkok, Beijing sau Los Angeles, care au în medie 10 – 14 zile de concediu plătit anual. CNN a întrebat câteva persoane care beneficiază de concedii lungi cum este viaţa lor şi ce fac în acele zile libere.

São Paulo, cel mai mare oraş din Brazila

Locuitorii din San Paulo consider că oamenii din oraşul lor sunt dependenţi de muncă deşi guvernul Brazilian acordă 30 de zile de concediu plătit în fiecare an. Cu toate acestea, cei care îşi iau liber în toate zilele respective sunt doar  funcţionarii publici, angajaţii din industria de retail  şi HoReCa (hotel, restaurant, catering).

Sao Paulo, Brazilia

„Oamenii de afaceri , directorii companiilor sau mangerii nu pot să îşi ia liber 30 de zile pentru că nu pot sta departe de muncă atât de mult timp” spune Julienne Gananianm, originară din Sao Paulo.

Dar acest lucru nu înseamnă că cei care au funcţii care implica mai puţină responsabilitate nu îşi iau concediu. Locuitorilor din Sao Paulo le place să călătorească, iar dacă cumva nu pleacă din ţară, merg la plaja sau la ţără unde sunt multe ferme private, conform CNN.

Roma, Italia

Deşi în Roma concediul plătit este în medie de 32 de zile, situaţia economică actuală impiedică locuitorii Romei să profite din plin de concediul cu plată, Italia având o rată a somajului de 12,5%  (44% în rândul tinerilor).
 

Roma, Italia

„ Piaţa locurilor de muncă este în prezent foarte limitată”, a declarat Maria Pasquale, care s-a mutat de la Melbourne la Roma acum patru ani. „Locuitorii Romei care au un loc de muncă decent ezită îşi ia concediu  de teamă să nu îşi pierdă locul de muncă ”

De obicei italienii care îşi iau liber rămân în ţara şi îşi petrec timpul la mare, pe lângă lacuri sau în zone montane. 

Lima, Peru

Cu o medie de 31 de zile de concediu plătit pe an şi cu multe sărbători naţionale, locuitorii oraşului Lima se pot bucura din plin de peisajele ţării lor: munţi, păduri, plaje toate la distanţă de doar câteva ore de mers cu maşina.

Lima, Peru

„Dacă oamenii au chiar şi doar o zi liberă vor merge în Cieneguilla, care este o zona frumoasă la est de Lima, cu multe hoteluri şi restaurante, precum şi câteva staţiuni mari. Acolo găsesc multă verdeaţă şi linişte. ” a declarat Mara Rutherford care s-a mutat din California în Peru.

Ea a sesizat că preţul pentru o masă la restaurant în Peru este mult mai avantajos decât în America. Rutherford apreciează că în Lima taxiurile sunt ieftine şi nimic nu este foarte departe.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO