ZF 24

Ora saracului, la hipermarket

22.10.2009, 23:20 21

La sfarsitul fiecarei zile, o cunoscuta retea de hipermarketuriscoate la vanzare cu reduceri masive (de pana la 70%) produsele dincarne, lapte, panificatie si vegetale pe cale sa expire, scrieGandul. Exista o categorie de "profesionisti",care si-au dezvoltat metode iscusite pentru a pune mana pe ultimulpui.

La ora 21.00, cu un ceas inaintea inchiderii, in hipermarketintra o cumparatoare de 75 de ani, prea saraca sa-si permitacumparaturi la lumina zilei. E ora la care carnea pe cale sa expireare reduceri colosale, fiind cu 69% mai ieftina, laptele cu 61%,rosiile cu 60%, branza camembert cu 57.8% si painea cu 50%.Nezabovind deloc prin magazin, batrana merge direct la tinta:raioanele de carmangerie si lactate, acolo unde e bataia pesteluide obicei. Cand ajunge, constata ca reducerea a inceput deja: uncard de oameni goleste in cateva secunde un raft plin cu lapteMargareto in ambalaj Tetrapak, care costa numai 0.99 lei litrul,beneficiind de o reducere de 61%. Nefiind suficient de fasneata,babuta nu mai apuca sa puna in cos nicio cutie de lapte, insa ezarita de domnul Gheorghe (52 ani), un profesionist in marfuri"obosite". I se face mila de ea si ii da un pont: "Vedeti ca mai esi dincolo, in celalalt frigider. M-am uitat eu la termenul devalabilitate si tot pe 23 octombrie expira, ca si asta pe care aupus eticheta de reducere". Despre ora saracului, lahipermarketuri cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO