ZF 24

Olivant se retrage din cursa pentru preluarea Northern Rock

05.02.2008, 10:49 12

Grupul britanic de investitii Olivant s-a retras din cursa pentru preluarea bancii Northern Rock, argumentand ca nu a putut formula o oferta care sa respecte criteriile proprii de investitii si care sa fie, in acelasi timp, in beneficiul altor actionari, transmite Reuters.

Dupa retragerea Olivant, in cursa pentru preluarea bancii britanice au ramas compania Virgin Group, condusa de miliardarul Richard Branson, si o echipa care face parte din conducerea institutiei de credit.

Dupa anuntul de retragere al Olivant, exista riscul ca niciunul dintre ceilalti investitori sa nu inainteze o oferta potrivita, iar banca sa fie temporar nationalizata.

Virgin a confirmat ca a inaintat o propunere care prevede un aport de capital in valoare de 1,25 miliarde de lire sterline (1,66 miliarde euro) la Northern Rock.

Guvernul britanic intentioneaza sa selecteze un investitor pentru Northern Rock si sa accelereze relansarea bancii dupa problemele de pe piata creditelor care au condus, in urma cu patru luni, la prima criza a unei banci locale dupa mai mult de 140 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO