ZF 24

Oficial Cosmote Group: Daca vreti sa nu ramanem in urma Occidentului, eliberati frecvente pentru net mobil

30.03.2010, 12:56 26

Frecventele eliberate odata cu trecerea la televiziunea digitalaar trebui utilizate pentru lansarea de servicii de internet mobiliar guvernele din Europa de sud est ar trebui sa anunte un calendarclar in acest sens daca nu vor ca tarile lor sa ramana in urmaOccidentului, a declarat, la un seminar organizat la Bucuresti,Eirini Nikolaidi, Consilier juridic principal, Director alDepartamentelor Juridic, Concurenta si Reglementare al grupuluiCosmote.

Grupul elen de telefonie mobila, care are activitati in Grecia,Albania, Bulgaria si Romania considera internetul mobil o"prioritate strategica", acesta fiind de altfel unul dintremotivele achizitiei companiei Telemobil Romania, anul trecut.

"Am cumparat Telemobil pentru ca pariem pe o crestere a pietei deinternet mobil in Romania. Pregatim fuziunea Cosmote cu Zapp silansarea serviciilor 3G", a spus Nikolaidi.

Oficialul Cosmote a spus ca operatorii de telefonie mobila suntgata sa investeasca bani dar au nevoie de "certitudini" din parteaautoritatilor de reglementare. Nikolaidi a adaugat ca grupulCosmote estimeaza ca va exista cerere puternica pentru internetmobil si de aceea guvernele nu ar trebui sa ezite in a alocaspectrul eliberat de televiziunea analogica pentru internet.

"Internetul mobil are nevoie de frecvente. Avem nevoie de spectruin frecvente joase pentru ca e singura cale de a face economii decapital avand in acelasi timp capacitate, viteza, calitate siacoperire pentru retele. Cand vine vorba de spectru, fragmentareain reglementare este <<moarte>> pentru ca ucideinvestitiile, inovatia iar ceea ce vedem este ca nu toate tarile UEse misca in acelasi ritm. Din pacate in tarile unde suntem Cosmoteeste prezent lucrurile se misca mai incet: trecerea la televiziuneadigitala va avea loc cel mai devreme in 2015 si nu e o decizieclara de a aloca spectrul eliberat catre servicii de internetbroadband. Exista cerere, exista potential, noi suntem gata sainvestim. Dar avem nevoie de siguranta atfel Europa de de est varamane in urma si nu va beneficia de avantajele aduse de acestspectru", a spus oficialul Cosmote.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO