ZF 24

OCDE: Rezerva Federala americana ar putea reduce din nou dobanda de referinta

27.01.2008, 15:18 16

Rezerva Federala americana (Fed) ar putea reduce din nou dobanda de referinta, saptamana viitoare, daca va constata ca economia SUA continua sa aiba o evolutie negativa, a declarat secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Angel Gurria.

Gurria a avertizat ca restul lumii ar trebui sa se ingrijoreze, in cazul in care reprezentantii Fed vor considera necesar sa ia din nou o astfel de masura, transmite Reuters.

Fed a redus, marti, 22 ianuarie, dobanda de referinta cu 0,75 puncte procentuale, la 3,5%, cea mai ampla masura de acest tip din ultimii 20 de ani, pentru a sustine economia americana aflata in pericolul sa intre in recesiune.

"Daca vor avea informatii ca problemele economice sunt mai grave decat au anticipat, reprezentantii Fed ar putea reduce din nou dobanda, la sedinta de politica monetara programata la 29-30 ianuarie", a spus Gurria, raspunzand unei intrebari din partea jurnalistilor.

El a adaugat ca, daca vor face acest lucru, ar insemna ca reprezentantii Fed sunt foarte ingrijorati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO