ZF 24

Obama propune taxarea bancilor. JP Morgan Chase si Bank of America ar urma sa plateasca fiecare peste 1,5 miliarde dolari anual

14.01.2010, 22:58 17

Propunerea administratiei Obama de taxare a institutiilorfinanciare ar putea costa JP Morgan Chase si Bank of America peste1,5 miliarde dolari fiecare anual, conform Bloomberg.

Bank of America, cea mai mare banca comerciala din SUA, ar urmasa dateoreze 1,53 miliarde dolari pe an, sau 18 centi pe actiune,in timp ce JP Morgan Chase, a doua mare banca americana, va plati1,52 miliarde dolari sau 38 centi/actiune, conform unui raportprezentat astazi de Sean Ryan, analist in cadrul Wisco ResearchLLC. Taxa reprezinta 22% din profitul pe care Bank of America seasteapta sa il obtina in 2010 si 12% din cel asteptat de JP MorganChase.

"Folosirea politicilor de impozitare pentru pedepsirea oameniloreste o idee proasta", a spus Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase,ieri in fata Comisiei de Ancheta cu privire la CrizaFinanciara.

Cele doua companii, impreuna cu Citigroup si Goldman Sachs aufost principalii beneficiari ai programului de sustinere asectorului financiar. Prin aceasta taxa, autoritatile readuca labuget fondurile de 700 miliarde de dolari alocate programului TARP.Citigroup va trebui sa inapoieze 1,37 miliarde dolari sau 11centi/actiune, in timp ce Goldman Sachs ar urma sa plateasca 1,16miliarde dolari sau 2,01 dolari/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO