ZF 24

Oamenii de afaceri au cerut Guvernului crearea unui "ministru al simplificarii birocratiei"

02.08.2009, 13:37 22

Oamenii de afaceri i-au cerut premierului Emil Boc reducerea cheltuieilor bugetare, debirocratizarea, dar si impunerea unor reguli mai stricte de acordare a ajutorului de stat, in cadrul unei intalniri la Palatul Victoria de vineri, a declarat pentru ZF Florin Pogonaru, presedintele AOAR (Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania).

Pogonaru a declarat ca investitorii au discutat cu premierul despre disfunctionalitatea organelor de stat, mai precis despre suprabirocratizarea, si s-a propus chiar crearea unui post de ministru al simplificarii birocratice.

“S-a discutat si despre faptul ca nu exista reguli clare cu privire la acordarea ajutorului de stat, in timp ce celalalte state europene impun reguli foarte stricte pentru acest lucru”, a declarat presedintele AOAR.

De asemenea, a adaugat Pogonaru, s-a mai discutat despre problemele de resposabilizare a celor din sectorul public.
“Investitorii au cerut sa se publice ce se face cu banii, care circula din sistemul central la cel al administratiei locale, pentru a se stii unde se afla sumele de bani si pentru o mai buna resposabilizare a functionarilor publici”, a mai spus Pogonaru.

Premierul Emil Boc s-a intalnit vineri cu investitorii straini si cu reprezentantii mediului de afaceri din Romania, pentru a discuta despre politicile guvernamentale anticriza, in contextul negocierilor purtate cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene.

Din partea mediului de afaceri au participat reprezentanti ai AMCHAM (Camera de Comert Americana), BRCC (Camera de Comert Romano-Britanica), Unimpresa (Asociatia Societatilor Comerciale Italiene din Romania), ai Camerei de Comert Italiene, ai Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, ai Camerei de Comert Romano-Olandeze, ai Camerei de Comert Romano-Turce, ai FIC (Consiliul Investitorilor straini), ai AOAR (Asociatia Oamenilor de Afaceri), precum si ai Ambasadei Austriei in Romania, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO